top of page
DanceFormers Tánciskola

Tánciskola

Oktatott táncok

Ilyen táncokat tanulhatsz nálunk:

Hírekre fel!

Ne maradj le új tanfolyamainkról,
tánciskolánk történéseiről,  bulijairól, táborairól! :)
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Sikeresen feliratkoztál! Köszönjük!

Kövess minket a Facebookon is

AKI AZT HISZI, A SÚLYFELESLEG NEM ORVOSOLHATÓ JÓGÁVAL, TÉVED

A Divány.hu cikke

A jóga pozitív élettani hatásait felsorolni nem egyszerű feladat, ugyanis nem csak két-három dolgot lehet megemlíteni.
Javítja a vérkeringést, beindítja a szervezet méregtelenítő funkcióit, serkenti a nyirokrendszer működését. Harmonizálja a vegetatív idegrendszert, és növeli a vitalitást. Soroljuk még?

„Hozzám rengeteg olyan ember jön aki nem mozog, ülőmunkát végez és olyanok is járnak, akik nagyon komoly szinten űznek valamilyen sportot. Érdekes tapasztalat, hogy a jóga mindenki számára biztosít valamilyen pluszt”- mondta Kiss Zoltán, aki most arra tér ki, hogy milyen élettani hatásai vannak a jógának.

Akik nem mozognak rendszeresen, azok arról számolnak be, hogy az jógaórák után úgy érzik, mintha újraszülettek volna. A jóga ugyanis átmozgatja a beállt izmokat, ízületeket, kellemesen elfáradunk tőle, de feltöltődve érezzük magukat. A jógázok nagy része elhagyja egy idő után a masszőrjét, kipihentebbé válik, kevésbé lesz stresszes, jobban oda tud figyelni a munkájukra. „Persze jönnek olyanok is, akik mondhatni profik a mozgásuk terén: balettművészek az Operából, táncosok a színházakból, artisták a cirkuszból, harcművészek, akik komoly szinten űzik a saját mozgásformájukat. Ők pedig arról számolnak be, hogy a jógának köszönhetően tökéletesedik a mozgásuk, jobban lelazulnak, a koncentrációs képességük megnő, növekszik a kondíciójuk, gyorsabban rehabilitálódnak a sérüléseik. Vagyis mindenkinek képes adni extrát”- tette hozzá Kiss.

A jóga pozitív hatásai

 

A jóga a világ legősibb mozgásrendszere és jóformán minden más mozgásban felfedezhetjük az elemeit. Az izmokat ellazítja, erősíti, főleg a mélyizmokét. Ízületeink rugalmasságának rehabilitálására és fenntartására is kiváló. Mint minden mozgástól, ettől is javul a vérkeringés. Beindítja a szervezet méregtelenítő funkcióit, serkenti a nyirokrendszer működését. Harmonizálja a vegetatív idegrendszert, és növeli a vitalitást. Alakformáló hatása vitathatatlan. Akinek nagyon be vannak állva az izmai, annak sem kell elkeserednie, ha rendszeresen jár edzeni, egy év után már képes olyan mozdulatokat megtenni, amiről korábban álmodni sem mert.

Jóga tanfolyamra járókat kérdeztünk tapasztalatukról.:

 „Januárban kezdtem jógázni. Elég jó a hely, ahova járok - elméleti, filozófiai alapokat is oktatnak. Mióta járok javult egy kissé a látásom, lazultam - pedig azzal nagy baj korábban sem volt -. Úgy tűnik, a lábamon az erek is jobban érzik magukat, mint tavaly nyáron. Az emésztésem is jobb lett. Kevesebb apróságon kapom fel a vizet” - írta nekünk Andi.

Zsófia viszont orvosa tanácsára kezdett el jógázni. Az immunrendszere nem volt éppen a topon, ezért is javasolta számára a doktor, hogy mozogjon. „Az 54 éves édesanyámat is elcsaltam az első pár órára. Mindketten recsegtünk, ropogtunk, de fantasztikusan jól átmozgattuk minden izmunkat az első óra végére. Az első pár alkalom után mindig izomlázam volt, de ez aztán csökkent, ma már meg se kottyan egy-egy kifacsartabb ászana elvégzése. Rengeteg pozitív hatást észleltem magamon azóta; az első és legfontosabb, hogy tudatosabb lettem a testtartásommal kapcsolatban. Észreveszem, ha elkezdek görnyedni, és azonnal korrigálom a testhelyzetem."

"A második jótékony hatása a belső harmóniám megtalálása. Nemcsak abban a másfél órában figyelek magamra, a belső világomra, hanem más helyzetekben is. Többször észreveszem, ha magamba fordulok, jobban odafigyelek a testem jelzéseire. A harmadik, legalább ilyen fontos változás szintén egy újfajta tudatosság megjelenése az életvitelemben. Eddig is viszonylag egészségesen étkeztem, de mióta jógázom, még inkább előtérbe helyeztem a sok gyümölcsöt, a rostokat, figyelek a folyadék bevitelemre, és érzem, hogy kezd harmónia létrejönni a belső szerveim körül is.”

Tapasztald meg Te is a saját bőrödön a jóga legalább 5-10 pozitív hatását, gyere el kedvezményes próbaórádra, teszteld le kötöttségek nélkül.

bottom of page