top of page
DanceFormers Tánciskola

Tánciskola

Rólunk

Most megtudhatod kik vagyunk, mit és miért csinálunk! :)

Hírekre fel!

Ne maradj le új tanfolyamainkról,
tánciskolánk történéseiről,  bulijairól, táborairól! :)
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket a Facebookon is

Történetünk

Pár lelkes táncoktató még 2007-ben gondolt egyet, mégpedig, hogy a lehető legtöbb ember életébe vigyen színt kubai salsa oktatás keretein belül. Sikert sikerre halmoztak, több ezer lelkes tanítvány életébe hozták el a salsa-bachata-kizomba rendkívül pozitív életérzését. Táboraikban nem csupán a táncórák, hanem az egyéb remek szabadidős tevékenységek is helyet kaptak.

Miután az oktatók szeretett iskolája 9 élménydús  év után bezárta kapuit, új néven, de a régi értékeket szigorúan szem előtt tartva alapítottak új tánciskolát, ahol folytatták a munkát és emberek százai életének megfűszerezésén munkálkodnak táncóráik és rendezvényeik során a mai napig is... :)

Oktatóink

DanceFormers András

András

Oktatott táncok: LA Salsa, Kubai salsa, Bachata, Zouk

2007 óta foglalkozom latin táncokkal, és az érdeklődésem a mai napig is csak szélesedik és mélyül. Szeretem a sokféleségüket, életörömüket, az eleganciájukat és a testi-lelki hatásukat, amivel színezik az életem.
Tanultam és tanítottam már sokféle stílust: kubai és L.A. style salsa, bachata, son, reggaeton és brazil zouk.
A tánc lényege számomra elsősorban a saját testeddel való kapcsolat elmélyítése a zene segítségével, és a táncpartnereddel való harmónia fejlesztése és megélése a tánc során.
A tánc remek allegória az életre.
A FÉRFI vezet, irányt mutat, erőt ad, és támaszt nyújt.
A NŐ befogad, követ, díszít és ragyog a tánc közben.
A másik szenvedélyem mindig is a tanítás volt. Nincs annál felemelőbb pillanat, mint látni a megértés fényét feltűnni valakinek a szemében és örülni a sikerének, aminek így részese lehetek.
Így szemlélve nem is kérdés, hogy a tánctanítás nekem dupla öröm, hiszen egyszerre hódolhatok mindkét szenvedélyemnek.
Igyekszem mindenki számára elsajátíthatóan és játékos örömmel tanulható formában átadni mindazt, amit a táncról tudok és tanulok a mai napig is.

szanett.png

Anett

Oktatott táncok: Salsa, Bachata

A tánc 4 éves korom óta az életem része. Klasszikus balettel kezdtem,majd 12 évesen áttértem a
hiphop-ra. A számos fellépések gyerekkoromban, a sikerélmények hozzájárultak, hogy a zene által a
tánc legyen számomra a legjobb lehetőség a nőiség kifejezésére, az életöröm megélésére. Az idő
előrehaladtával ahogy a személyiségem,a stílusom is változott, kipróbáltam magam a kung-fu-ban,
amire éppen akkor szükségem volt abban az életszakaszban és fejlődni tudtam általa. 13 évvel ezelőtt
találkoztam először a kubai salsával és egyből megváltoztatta az életemet. Elkezdtem kinyílni a világ
az emberek felé és ismét életörömöt éreztem. Elvégeztem egy gyerekfitness oktatói képzést, mely
alatt váratlanul lehetőségem nyílt társastáncot és gyerek társastáncot tanulnom Keleti Anditól és
utána elkezdtem tanítani gyerekeket salsára és chacha-ra, megfűszerezve egy kis hip-hoppal. A
mozgás iránti tudásvágy továbbra is hajtott majd elvégeztem egy Fitness instruktor képzést is.
Az évek alatt számos táncstílust kipróbáltam a kubai salsa mellett, úgymint a
bachata,zouk,kizomba,vonalas salsa,mambo. Nagyon sok ismeretségre és igaz barátra tettem szert ez
idő alatt, mondhatni a második családomnak tekintem ezt a közösséget.
Minden egyes táncóra, salsa party alatt egy hatalmas boldogsághormon töltetet érzek a testemben.
Szeretnék hozzájárulni a tanítás által, hogy minél több ember átélje ezt az érzést. :)

attila.png

Attila

Oktatott táncok: Kubai salsa

Sziasztok! A zene, illetve a tánc szeretete már nagyon kiskorom óta bennem van, mondhatnám, az anyatejjel szívtam magamba…..hmmmmmmmm…. Nem, ez így nem igaz. Egyszer, kiskoromban elvittek egy táncos előadásra, ami nagyon tetszett, állítólag ott elhatároztam, hogy felnőtt koromban táncos leszek. Azóta is elkísér ez az érzés……áhhhhh, ez sem igaz. A teljes igazság azonban az, hogy régen sosem érdekelt a tánc, semmilyen formában, nem szerettem a táncot-mivel nem tudtam táncolni-es azokat a fiúkat sem kedveltem akik táncoltak… (Nyilván féltékeny voltam rájuk, hogy buknak rájuk a csajok). Viszont egyszer elvesztettem egy fogadást, aminek az volt a tétje, ha vesztek, akkor el kell mennem egy tánctanfolyamra. És itt indult el minden. Ez egy Salsa tanfolyam lett. Ott kiderült hogy van érzékem hozzá, (pedig milliókat tettem volna arra hogy botlábam van), a ritmusérzékem is jó, És mivel az ilyet a lányok nagyon szeretik, népszerű is lettem, és teljesen megváltozott az egészről a véleményem, hozzáállásom. Olyan szinten magával ragadott, hogy másfél-két évig szinte minden nap mentem több tánciskolába több tanfolyamra, két év alatt elértem az akkori iskolám 10 éves csoportjának a szintjét. Nem volt megállás, ott már tudtam hogy én ezt tanítani is akarom, és immáron kisebb kihagyással, 13 éve tanítom is. Mit adott nekem a salsa ? Családot, Önbizalmat, Barátokat, Rengeteg jó programot Hatalmas táncos közösség részese lehetek. Gyere, próbáld ki Te is, akár párral, akár pár nélkül. Amit igérni tudok, az a jó hangulat, lazaság, fesztelensèg, és az a tudás amivel egész éjszakát simán végigtáncolsz egy latin bulin úgy, hogy a táncpartnered is élvezni fogja a táncot. És ha ezt én meg tudtam tanulni, akkor mindenki meg tudja. Várlak Titeket “Csapassuk” jeligére a Danceformers tánciskolában.

bandras.png

Banderas

Oktatott táncok: Kubai salsa

Nagyon sokáig nem ismertem ezt a fantasztikus világot.

Ugyan kétszer is nekirugaszkodtam a standard táncoknak és még hip-hop-ot is kipróbáltam, de valami mindig hiányzott.

Mozgáskultúrámra a küzdősportok, konditerem és egyéb sportok voltak hatással. Szórakozást pedig hétvégente a diszkók jelentették. De ebben a felületes közegben nem tudtam kikapcsolódni.

 

Később egy barátom lecsábított egy salsa buliba, hogy megmutassa, itt milyen könnyen lehet ismerkedni.

Magával ragadott ez a közeg, így rögtön be is iratkoztam a következő kezdő kurzusra és belevetettem magam a latin ritmusok világába.

Sokat tanultam neves magyar és dominikai tánctanároktól, akik érthetővé tették, hogy miről is szól valójában ez a tánc, a férfiak és nők közti állandó vibráló kapcsolat, és a zeneiség különféle hangszereken keresztül.

Következő lépcsőfokot a workshopok jelentették. Itt alkalmam nyílt kubai tánctanároktól tanulni, akiknek köszönhetően már a zenéjükben rejlő varázslatos kultúrájukat is megismerhettem.

 Ekkor már teljesen magába szippantott ez a világ, így rengeteg ismerőst és barátot szereztem a tánciskolánk által szervezett bulikban, programokon és nyaralásokon.

Rendkívül hálás vagyok, hogy most már azon tanáraim mellett taníthatok, akikre mindig felnéztem; teljesen más világba kalauzoltak el engem és megismertették velem ezt a fantasztikus kikapcsolódást.

Remélem, sokatokat kísérhetem végig ezen a szórakoztató úton óráról-órára.

bogi.png

Bogi

Oktatott táncok: Kubai salsa

A sport és a tánc már egészen kisgyerekkorom óta jelen van az életemben. Hét éves voltam, amikor elkezdtem ritmikus sportgimnasztikázni, illetve balett órákra járni. Azt hiszem, hogy szinte rögtön eldöntöttem, hogy amikor nagy leszek, táncos leszek. Az élet végül más út felé terelt, azonban a sportot és a táncot sosem hagytam abba, hiszen belecsöppentem a néptánc világába, illetve versenyszerűen röplabdáztam hat évig. 2012-ben vettem részt az első kubai salsa órámon, ahol rögtön bele szerettem ebbe a táncstílusba, a zenébe, magába a salsa életérzésbe. Rengeteg órán vettem részt, ahol nagyon sokat tanultam különböző oktatóktól, amiért a mai napig rendkívül hálás vagyok. Egy-két év elteltével már tanársegédként oktattam kubai salsát, salsa lady stylet, valamint bachatát. Mindemellett az évek során fantasztikus élményekkel, barátokkal lettem gazdagabb. Mindenkit csak bíztatni tudok arra, hogy ne halogassa, iratkozzon be az első órára -akár egyedül, akár párban - és tapasztalja meg, hogy mennyi pozitív dolgot nyújt a tánc világa! Sok szeretettel várunk az óráinkon!

ebarbi2.png

E. Barbi

Oktatott táncok: Kubai salsa

A tánc gyermekkorom óta része az életemnek, 9 évesen kezdtem jazz-balettozni, később rövid ideig a Magyar Nemzeti Balettintézet általános iskolai növendéke voltam, majd kipróbáltam a kortárs táncot is. Az igazi „wow” élményt azonban csak sokkal később, 2015-ben tapasztaltam meg életem első kubai salsa óráján. Mindig is imádtam a dallamos latin zenéket, így a salsa pergő ritmusa, vidám hangulata és maga a salsa tánc valóban igazi fűszerként hatottak az életemre és azóta is részét képezik mindennapjaimnak. A kubai salsa mellett később belekóstoltam a lágyabb LA-salsa stílusba is, majd később a szenvedélyes dominikai bachata kerített hatalmába. Hálás vagyok a sorsnak, hogy felnőttként újra visszavezetett a tánchoz, amely úgy gondolom, testre és lélekre egyaránt pozitív hatással van, valamint a táncos közösség által számos jó baráttal és megannyi élménnyel lettem gazdagabb. “Olyan bűnös ereje van a táncnak…, hogy ha bánatod van derűsebben távozol, mintha valami feledést adó varázsitalt ittál volna…” (Lukianosz)

DanceFormers Barbi

F. Barbi

Oktatott táncok: Kubai salsa, Ladies Style, Kizomba, Afro house

A tánc és sport, a mozgás gyerekkorom óta az életem része. Körülbelül 10 éves korom óta sportolok versenyszerűen. Fitness-szel kezdtem, majd további, különböző sportágakban próbáltam ki magam hobbi és versenyszinten  (öttusa, vívás, thai-boksz, ökölvívás). Jelenleg a tánc mellett taekwondozom, mely remekül kiegészíti a táncot, mint mozgásformát.

A versenysport mellett a tánc folyamatosan jelen volt az életemben, többféle táncstílust is kipróbáltam, tanultam. Gyerekkoromban belekóstoltam az akrobatikus Rock and Roll-ba, a fitnesz mellett a show-táncba, majd a hip-hop stílussal ismerkedtem meg. A salsa-val először 2010-ben találkoztam. Egyből megszerettem a salsa és az órák hangulatát, illetve a „salsa-s közösséget”. Később részt vehettem egy salsa-tanárképzési-programon, melyen, a fél éves képzés alatt a tánciskolán belül oktatott többi stílussal is megismerkedtünk (vonalas salsa, bachata). Mándoky Szittyával, 2012-ben kezdtünk el együtt dolgozni, eleinte a kubai salsa és a kubai style órákon besegítve. Általa ismerkedtem meg a kubai son-nal, afroval (orisha) és afro rumbával, mely azóta is nagy „szerelmem”.  
Másik nagy szerelmünkkel, a kizombával partneremmel együtt ismerkedtünk meg, majd egy intenzív tanulási időszak után 2013-ban indítottuk el első, kezdő kizomba tanfolyamunkat. A kizomba által ismerkedtünk meg az afrohouse és kuduro táncstílussal mely afro jellege miatt szintén megragadt mindkettőnket.

Fontosnak tartom, hogy folyamatosan képezzem magam, így a tanítás és sok gyakorlás mellett, szabadidőmben a jazz táncra is hangsúlyt fektetek, valamint hazai és külföldi rendezvényeken is részt veszünk. Az eltelt 5 év alatt több, külföldi és hazai neves táncostól, oktatótól tanulhattunk/tanulhattam.

Óráinkon nagy hangsúlyt fektetünk a zeneiségre, a partnerre történő figyelem fejlesztésére és az olyan apró részletekre, melyektől a tánc több lesz puszta lépteknél és élménnyé válik.

DanceFormers Eszter

Eszter

Oktatott táncok: Kubai salsa, Bachata

Úgy vélem, hogy a zene és a tánc iránti szenvedélyem a szüleimtől kapott örökségem. Először a zene alapjait sajátítottam el 8 év zongora tanulással és zeneiskolával. Közben nem túl nőies sportot választottam a foci személyében. Volt szerencsém megismerkedni a standard táncok alapjaival is. De akkor még mindig csak kerestem a "Dirty Dancing-érzést", melyre 2010-ben bukkantam, és 2013. márciusa óta intenzíven szerves része az életemnek. Első látásra szerelem volt a kubai salsa tüzes lüktetése, a bachata mámorító lágysága, és a kizomba formabontó elegye. A tánctanulás egyszerre kapcsol ki és pörget fel egy-egy nehéz, illetve kevésbé nehéz nap után. Ezt az érzést szakmám, hivatásom útján először egy 3 napos újszülöttnek sikerült átadnom, jelzem a szülők nagy büszkeségére. Azóta a tanítványaim kicsit megnőttek és megkorosodtak, de ha neki sikerült,
neked is sikerülni fog! :)

gábor.png

Gábor

Oktatott táncok: Kubai salsa, Bachata, Iskolavezető

Kedves Tánc Iránt Érdeklődő!
2007-től tanítok kubai salsát fiatalnak, kevésbé fiatalnak, félénknek, macsónak, mindenre elszántnak, szőkének, barnának, és mindenkinek aki valami új fantasztikus dolgot keresett addig az életében. Jelentem tisztelettel, jó részük meg is találta! :) Sokakkal sikerült megszerettetnem a tánc, a mozgás örömét, a közösséghez tartozás, az önfeledt szórakozás élményét.
Számomra a legfontosabb, hogy a tanfolyamon résztvevők mosolyogva, élményekkel és energiával feltöltődve, új ismeretségekre szert téve, na és persze alapos tánctudással felvértezve távozzanak az órákról. Hogy megadhassuk számukra azt a pluszt, amely a szürke hétköznapok mókuskerekében kiveszni látszik.
Véleményem szerint egy igazán jó táncórán csak úgy repül az idő; Tanulságos, érdekes, vicces, energikus, pörgős, mind tematikailag, mind pedig hangulatában egy jól felépített íve van, ahol a résztvevőt egyetlen percre sem hagyjuk unatkozni. Akár egy lebilincselő romantikus akció-vígjátékban, ahol Te vagy az egyik főszereplő! :)
Ha szeretnél részese lenni, tégy egy próbát! Várlak Téged is szeretettel csoportjainkban.
Ha pedig az átlagnál gyorsabban szeretnél fejlődni, vagy a teljesen nulláról pillanatok alatt party képes tánctudásra szert tenni, ajánlom figyelmedbe a magánóra lehetőségét!
Legyél Te is egy táncfanatikus! Kezdhetjük? ;)

gerimagdi.png

Geri & Magdi

Oktatott táncok: Kizomba, Urban kiz, Tarraxo, Senzikiz

Közel egy évtizede találkoztunk először a kizombával, ami mindkettőnket gyorsan rabul ejtett. A zenei világa, a partnerek közötti kapcsolódás mélysége és maga a táncélmény a szenvedélyünk lett.

Mindketten Szabó Rita és Kelemen Edmund  segítségével mélyítettük el igazán az urbankiz ismereteinket, azóta is számos elismert hazai és nemzetközi tanártól tanulunk, rendszeresen utazunk külföldi fesztiválokra, ahol kinyílt előttünk a tánc sokszínűsége. Rabul ejtett minket a legújabb és legdinamikusabban terjedő stílus a Tarraxo, azonnal a magunkénak éreztük - hazaérkeztünk benne. A stílus feltalálójától, Gwany-től és partnerétől, Liliana-tól tanultunk és szereztünk képesítést az oktatásra. Szeretnénk megismertetni veletek is ezt a szenvedélyt, és megmutatni nektek az utat a tánc elsajátításához.  Óráinkon megtanulhatjátok a különböző stílusokat, az azokhoz tartozó technikákat és zeneiséget, külön figyelmet szentelve a vezetés-követés részleteire. Mindezek mellett pedig sok-sok zene és gyakorlóidő vár rátok a tanfolyamon, ami garantálja a jó hangulatot és a kikapcsolódást!

laci.png

Laci

Oktatott táncok: Kubai salsa

2015-ben eljött Magyarországra a kubai népi együttes, őket látva kaptam rá a karibi táncokra. 2016-ban el is kezdtem salsázni, azóta is folyamatosan táncolom. Emellett a bachata tanulása volt, ami nagyon megfogott. Kiegészítő jelleggel meregue, cha-cha, zumba és reggaeton táncokat is megismertem. Mivel a tematikus bulikon főleg salsa és bachata van, ezért a buli-tapasztalatom ezekhez kötődik (amikor az ember azt is tudja, hogyan lehet meglepően kis helyen vagy nagyon rossz talajon is összehozni ezeket a táncokat, miközben több százan táncolnak körülöttünk). A DanceFormerst a bulijaik és workshopjaik alapján szerettem meg, mert én vidékiként nem tudtam az óráikra heti szinten bejárni.

A salsa mivel egy olyan tánc, amit a páros, párcserék ellenére is, befelé táncol, egymás irányába, emiatt olyan embereket vonz, akik nem kifelé szeretnék megmutatni, hogy ők ilyenek és olyanok, hanem egyszerűen belelazulnak az életbe, jól érzik magukat. Salsán tartósan megmaradó csoportokat azért szeretem, mert a csoportba járó emberek idővel rájönnek, hogy a többi amatőr táncos is mennyire kedves/laza ember, mennyire „jó arc”. Ezután a felismerés után jön rengeteg barátság. Ezt az élményt imádom a salsában. Ez foglalja össze az egészet.

zlili.png

Lili

Oktatott táncok: Bachata

Születésem óta körül vett a zene és a tánc szeretete. Iskolás éveimben az ABC tanulásával párhuzamosan tanultam kottát olvasni és néptáncot tanulni. A 12 év zeneművészeti tanulmány mellett megismerkedtem a néptáncon túl, a jazz-balettel, hastánccal, modern show tánccal és a latin vonal -számomra első képviselőivel - a jive-al és a rumbával is. Pár év kihagyás után egyre erősebb hiányát éreztem a bulin kívüli táncoknak, ezért elhatároztam nekivágok valami újat felfedezni. Az első választás a cubai salsara esett, majd jött a bachata és a brazil zouk. Kizomba órán ugyan soha nem vettem részt, de azt is igen megkedveltem a buliban töltött idők alatt táncolni. Az élet akármilyen nehézségeket állított elém, a tánc mindig egy megnyugvást és feltöltődést adott számomra. Ahogy felveszem a zene ritmusát és ráhangolódok a partneremre, megszűnik a külvilág.

reni.png

H-K. Reni

Oktatott táncok: Bachata, Kubai salsa

Mióta az eszemet tudom, fontos része az életemnek a mozgás. Rengeteg sportban próbáltam már ki magamat, amelyeknek mind megvolt a maga szépsége. Legjobban azonban a kosárlabda és a tánc fogott meg, melyek jelenleg is színesítik mindennapjaimat.
A latin táncok közül elsőként a kubai salsával találkoztam. Rögtön magával ragadott és azóta sem ereszt, mely a tánc pörgős hangulatának, illetve annak az összetartó és jókedvű közösségnek köszönhető, aminek részese lettem általa. Azóta rengeteg táncórán, bulin és workshopon vettem részt. Megismerkedtem többféle stílussal, többek közt a bachataval, melynek lágysága teljesen magával ragadott, az L.A. salsával, valamint legutóbb a zouk alapjaiba volt szerencsém belekóstolni.

szreni.png

Sz. Reni

Oktatott táncok: Kubai salsa

Igazán megélni az életet! Talán ez foglalja legjobban össze, hogy mit jelent számomra a tánc.

Szerencsére pici gyerkőcként már elkezdhettem táncolni, akkoriban jazz balettre jártam, majd megismerkedtem a társastánccal, versenytánccal mely által beleszerettem a táncos létbe.

Az évek során több stílusban fejleszthettem tudásom; show táncoltam, balettoztam, a divat táncok világában is elmerültem a társastánc mellett. A salsával pedig 2006-ban találkoztam először, ahol magával ragadott a zenei színesség.

Elhatároztam, hogy mindenképpen szeretnék táncot tanítani, így elvégeztem a tánc sport edzői képzést, mely során a sokrétű tánckultúra, amit magammal hoztam és a zeneiskolai tanulmányok ki tudtak virágozni.

Elmerültem a salsa, bachata, zumba és a swing világában is és a társastánc mellett, majd ezeket is tanítani kezdtem. Imádom látni, ahogy az emberek mozgáskultúrája fejlődni képes és nagyon jó érzés látni a tanítványok ragyogását egy-egy fontos eseményen a koreográfiám által, vagy a bulikban.

Az óráimon arra törekszem, hogy a ne csak lépéseket tanuljanak meg a résztvevők, hanem a vezetés és követéstechnikára alapozva minőségi tudást és testtudatot kapjanak a tánc öröme mellett.

Várlak óráimon! 😊

DanceFormers Gábor

Szittya

Oktatott táncok: Kizomba, Tarraxa, Afro House, Kubai Salsa, Orishas, Afro Rumba

A tánc több mint 15 éve meghatározó része életemnek, melyből 10 éve tanítok is.
Az elmúlt pár évben – a pörgős kubai salsa után – új szerelmem lett a táncban, mely nem más, mint a kizomba.
Ez a tánc remek ellenpólusa annak a dinamikus stílusnak, melyet korábban a salsa kapcsán űztem, így téve még élvezetesebbé azokat a pillanatokat, melyeket a parketten töltök.
Óráinkon partneremmel, Barbival nagy hangsúlyt fektetünk a zeneiségre, a partnerre történő figyelem fejlesztésére és az olyan apró részletekre, melyektől a tánc több lesz puszta lépteknél és élménnyé válik. Mindemellett hazai és külföldi workshopokon folyamatosan képezzük magunkat, hogy óráinkon a legfrissebb trendeket, figurákat is megmutathassuk.
Óráinkon minden korosztály képviseltette már magát, így nem lehetsz se túl fiatal se túl öreg ahhoz, hogy ne tudj becsatlakozni az óráinkra :)
Legjobb eredményeim: Országos bajnokság, Rueda: I. hely; Világbajnokság, Rueda: II. hely 
A magánórákat elsősorban abban az esetben ajánlom, ha a remek csapatos táncélménynél fontosabbnak véled a gyorsabb haladási tempót, netán szeretnél becsatlakozni/felzárkózni egy már futó csoporthoz, vagy csak egyszerűen szeretnél jobban elmélyülni a részletekben.
Várunk szeretettel óráinkon! :)

vovera.png

Vera

Oktatott táncok: Kizomba, Urban Kiz, Senzikiz

A zene már nagyon fiatal koromban meghatározó volt. Talán onnan indult, mikor édesanyám 9 hónapos kismama volt velem, és elmentek egy Carmina Burana koncertre, és elmondása szerint végig tomboltam a hasában. Későbbiekben 4-szer is énekelhettem kórustagként az említett darabban. 8 éves koromtól csellózom, zenekarban és solistaként is tevékenykedtem. A tánccal hasonló a történet, 5 évesen már balettoztam, majd 10 évesen elkezdtem versenytáncolni, és onnantól folyamatosan része az életemnek a tánc. A kizombával 2016-ban kezdődött a nagy szerelem, 2017 óta tanítom is. Célom a tánclépéseken túl, a tánc szeretetének átadása, a kapcsolódás erejének megismertetése, hogy minden ember feltöltődve menjen haza az óra után. A csapat összetartása, a jó hangulat, a harmónia kialakítása, a humor és persze a sok-sok mosoly központi szerepet játszik az óráimon. Átadni valamit, hozzájárulni egy másik ember fejlődéséhez csodálatos dolog, és ez mindkét felet feltölti. Ezért szeretem ezt csinálni! Várok mindenkit szeretettel az óráimon!

viki.jpg

Viki

Oktatott táncok: Kubai salsa

2021-ben kapott el a Salsa lehengerlő világa és már az első órán éreztem, hogy itt a helyem. Meg azt is, hogy de hiányzott már nekem a tánc. :)

Sokféle táncstílusnak sajátítottam el az alaplépéseit a sulis évek alatt, de a salsa adta meg mindazt, amire vágytam. 

Sosem voltam az a nagy bulizós, az egyetemi éveket leszámítva, aztán az életembe került ez a tánc és vele a minőségi szórakozás is. 

Szeretem, hogy itt a csoportokban baráti társaságok alakulnak ki az új emberek megismerése által, mindig feltöltődve megyünk haza az órák után és még aki félénken is indul el a tanulásban, önbizalommal telve táncol pár hónap után a buliban.

Oktatóként célom az, hogy tovább adjam a tánc szeretetét, az összetartozás érzését, a feltöltődést az órák után. Fontos számomra az is, hogy a tánclépéseken túl a vezetés/követés technika is nagy hangsúlyt kapjon, hogy mindezáltal a Férfi és Nő között megvalósuljon a harmónia és élvezetes legyen maga a tánc. 

Várlak szeretettel az óráimon. 

hvivien.png

Vivi

Oktatott táncok: Kubai salsa 

,,A művészet felfokozott élet. Mélyebben boldogít, gyorsabban fölemészt." (Thomas Mann) Az emberi szükségletek hierarchiájában Maslow az önmegvalósítást tette a piramis csúcsára. Semmire sem vágyunk jobban, mint arra, hogy magunkat megtaláljunk magunkban. Mi mozdítja meg a lelkünket és mit kezdjünk vele? (Ha van egy hitünk vagy gondolatunk, nem az számít, hogy mi az, hanem hogy mit kezdünk vele. Tudunk-e életünk mozgatói lenni?) Én úgy hiszem, egyes érzéseket nem bírnak el szavak, így bele kell öntenünk őket egy formába, hogy megmutathassuk őket. Számomra ez a forma a vers, az irodalom és a zene volt. Van, amit nem lehet megérteni azon a nyelven, amelyen eddig próbálták elmagyarázni, így kötelességünk felkutatni azt, ami a mi fülünknek szebben cseng. Úgy gondoltam, megtaláltam a saját nyelvemet, majd találkoztam a kubai zenével és elkezdtem salsázni, ami után megértettem, hogy az önkifejezés eddig passzív tevékenység volt számomra, de tánc közben valami olyasmit tapasztaltam meg, ami valóban megmozgatta a lelkem. ,,A flow-élmény az elme működésének egy olyan állapota, melynek során az ember teljesen elmerül abban, amit éppen csinál, amitől örömmel töltődik fel, abban teljesen feloldódik, minden más eltörpül mellette, bármi áron folytatni törekszik." Bár nálam hobbiként indult mindez, sokkal többet kaptam annál: társat, barátokat és célokat. Sosem tudhatod ki akarsz lenni, ha nem hagyod el a komfort zónádat.

bottom of page