top of page
DanceFormers Tánciskola

Tánciskola

Oktatott táncok

Ilyen táncokat tanulhatsz nálunk:

Hírekre fel!

Ne maradj le új tanfolyamainkról,
tánciskolánk történéseiről,  bulijairól, táborairól, akciókról! :)
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Sikeresen feliratkoztál! Köszönjük!

Kövess minket a Facebookon is

Ilyen tanfolyamokon vehetsz részt nálunk

Salsa tanfolyam - DanceFormers
Salsa tánc Kuba - DanceFormers
Salsa rueda - DanceFormers

Kubai salsa

A salsa szó jelentése szósz, amely a tánc sokszínűségére, játékosságára, ízességére utal.

Aki látott már kubai salsát, az minden bizonnyal tudja, hogy mitől mosolyognak állandóan a kubai emberek. :) Egy rendkívül könnyen tanulható, egyszerű, azonban haladó szinten táncolva kellően színes tánc, amellyel a táncpartner mellett a közönség is elkápráztatható. Világszerte a legelterjedtebb, a legrégebbi gyökerekkel rendelkező salsa stílus. Budapesten nap mint nap lehetőség adódik a megszerzett tudást egy-egy vérpezsdítő salsa-partyban kamatoztatni.

Az változatos órákon a hangulatos zenék és segítőkész-vidám tanárokon túl sok-sok barátságos ember vár, akikkel öröm a tanulás. S talán még életed párja is ott vár rád? :)

A kubai salsára jellemző a természetesség, a vidámság, az egyszerű ritmus. A pár mozgása folyamatosan körkörös, táncirányok nélkül, amit az olykor a felismerhetetlenségig túlbonyolított virtuóz kézmozdulatok, és az afro testmozgás díszít.

A Rueda (Teljes nevén Rueda de Casino) a salsa figuráit alkalmazó körtánc. A párok a kört alkotva, a vezető vezényszavára szinkronban táncolják a figurákat, gyakran párcserével, összefonódásokkal, ami látványossá teszi a közös táncot.

Kedvcsináló salsa zene:

Bachata - DanceFormers
Bachata tengerpart - DanceFormers
Bachata party - DanceFormers

Bachata

A bachata egy karib eredetű, a salsánál lágyabb hangzású, romantikus hangulatú latin zenei stílus. Az eredetileg a Dominikai Köztársaságból származó gitárzene mára a salsa klubok közkedvelt kiegészítő táncává fejlődött.

 

Népszerűségét az egyszerű, könnyen megjegyezhető lépéseinek köszönheti, habár a lépéseket kísérő csípő és testmunka elsajátítása hosszasabb gyakorlást igényel. 2002-től bekerült az autentikus latin táncversenyek versenyezhető kategóriái közé, amelynek hatására a bachata gyors fejlődésnek indult.

 

A salsa táncos bulik kísérőműfajaként mára már az egész világot meghódította. A tánc a szoros, gyakran teskontaktusos tánctartása miatt rendkívül érzéki hatást kelt.

 

Hazánkban a bachata népszerűsége az Aventura nevű zenekar „Obsesión” című számával kezdődött.

A bachata-t világ minden tájékán táncolják, de nem azonos formában. A tánc alapja három lépés egy kubai csípőmozdulattal, amit a negyedik ütemnél egy "csípőrántás" követ. A térdek némileg hajlítottak, így a táncos könnyebben tudja ringatni a csípőjét. A csípőmozgás nagyon fontos, mert elmaradhatatlan része ezen tánc egyéniségének.

Kizomba tánc - DanceFormers
Kizomba alapok - DanceFormers
Kizomba mozdulat - DanceFormers

Kizomba

Egyszerű alaplépései mellett a bensőségesség élménye teszi kezdők körében is egyre kedveltebbé a legbújósabb táncot, a kizombát.

Dél-Afrikából, az egykori portugál gyarmat Angolából indult hódító útjára a kizomba, melyet sokan - tévesen - egyfajta afrikai tangóként határoznak meg. Tény, hogy a táncban tetten érhetők a tangó alaplépései, de a tangó színpadiasságától, jellegzetes romantikus drámájától igencsak messze áll a laza, dögös, bulis kizomba. A kizomba szó egyébként nem is jelent mást, mint ünnepet, kikapcsolódást, szórakozást. A szamba elődjének számító, hagyományos angolai szemba, a francia Antillákról származó zouk zene, valamint az argentin tangó lépései álltak össze a kizombában egzotikus eleggyé.

A kizomba elválaszthatatlan a közvetlen elődjéül szolgáló zouk zenei irányzattól. A kizomba a lágy zoukhoz képest dinamikusabb és ütemesebb, és nem francia kreolul, hanem portugálul énekelték. A műfajok egyébként ma már nem választhatók el teljesen egyértelműen a zenei kínálatban.

Ami elsőre szembeötlik a kizombában, az a táncosok közelsége egymáshoz. Egy testként mozog férfi és nő, feloldódva egymás ölelésében: ez a tánc a bizalom megélésének élményét adja a táncosnak, és épp ezért nincs is szüksége a közönséget lenyűgöző trükkökre - hiszen nem kifelé, hanem döntően egymással kommunikálnak a tánccal a táncosok. 

zumba csoport - DanceFormers
Zumba óra - DanceFormers
Zumba időseknek - DanceFormers

Zumba

A Zumba Fitness latin-amerikai ritmusokra épül, a tánc és a fitness, az aerobik ötvözete, egy 

szórakoztató, lüktető, magával ragadó, minden korosztály számára ajánlott (legyél akár 9 vagy 69 éves) örömteli tánc.

A Zumba Fitness program a könnyen lekövethető és egyszerű mozdulatokat összekapcsolja a vérpezsdítő latin táncritmusokkal. Nem kell koreográfiákat előre betanulnod, izgulnod, hogy sikerült-e megjegyezned. Az oktató mozdulatait kell követned és az sem probléma, ha elvéted a lépést. A lényeg, élvezd a mozgást!

Mindegy, hogy jól vagy rosszul lépsz, magával ragad a zene ritmusa. Kikapcsolódsz, és úgy érzed mintha minden órán egy buliban lennél! Az eddigi monoton, nehézkes, unalmas edzésformát most felváltja a vidám és fanatikusokat szülő Zumba Fitness. A mozgás endorfin hormonokat szabadít fel a szervezetben. A Zumba óra után nem csak a boldogság hormonokat kapja a szervezeted megérdemelten, hanem megtanulod a salsa, bachata, merengue, cumbia, cha-cha-cha, reggaeton, flamenco, hastánc, tango, samba, stb. alaplépéseit.

A tánc, a mozgás szerelmesévé válsz! Ne feledd, mindenki, mindenhol és mindig űzheti. Együtt, csapatban, egyedül otthon, könnyen és vidáman. Nyaraláskor, szabadidőben, munka és iskola után, vizsgaidőszakban és még sorolhatnánk… Felfrissíti az agyad, a tested és újjászületsz!

A Zumba órákat 180 országban megtalálható Zumba studiókban oktatják. A Zumba több mint fitness! A Zumba egy életérzés!

Kizomba alapok - DanceFormers
Kizomba mozdulat - DanceFormers
Kizomba tánc - DanceFormers

Jóga

A jógagyakorlás Indiában fejlődött ki és több mint 4000 ezer éves múltra tekint vissza. Fő célja, hogy összehangolja a testet és a tudatot különböző testgyakorlatok, légző gyakorlatok, koncentrációs és meditációs technikák segítségével, míg el nem érkezünk abba az állapotba, ahol teljesen megszűnnek az elme hullámzásai. 
Folyamatos gyakorlásának számos lelki és mentális jótékony hatása van, többek közt segít lenyugtatni csapongó gondolatainkat, csökkenti a stresszt, fejleszti a koncentrációt, javítja a közérzetet és nő a testtudatunk is.
Testünk egészségének fenntartásához is nagy mértékben hozzájárul: javítja a vérkeringést, fokozza a sejtanyagcserét, növeli izmaink rugalmasságát és tónusosságát, ezáltal javul az erőnlétünk és akár a legmélyebben elhelyezkedő izmainkat is megtanuljuk tudatosan irányítani. Rendszeres gyakorlás mellett javul a testtartásunk, megnövekszik a légzéskapacitásunk és sokkal kiegyensúlyozottabbá, nyugodtabbá válunk a mindennapi életünkben. 
Mindezek mellett a jóga elősegíti a test méregtelenítését, jótékony hatással van az emésztésre, a hormonrendszerre és erősíti az immunrendszerünket is, ezáltal fiatalon tart és hosszú életet biztosít.

bottom of page