top of page
DanceFormers Tánciskola

Tánciskola

Rólunk

Most megtudhatod kik vagyunk, mit és miért csinálunk! :)

Hírekre fel!

Ne maradj le új tanfolyamainkról,
tánciskolánk történéseiről,  bulijairól, táborairól! :)
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Sikeresen feliratkoztál! Köszönjük!

Kövess minket a Facebookon is

Történetünk

Pár lelkes táncoktató még 2007-ben gondolt egyet, mégpedig, hogy a lehető legtöbb ember életébe vigyen színt kubai salsa oktatás keretein belül. Sikert sikerre halmoztak, több ezer lelkes tanítvány életébe hozták el a salsa-bachata-kizomba rendkívül pozitív életérzését. Táboraikban nem csupán a táncórák, hanem az egyéb remek szabadidős tevékenységek is helyet kaptak.

Miután az oktatók szeretett iskolája 9 élménydús  év után bezárta kapuit, új néven, de a régi értékeket szigorúan szem előtt tartva alapítottak új tánciskolát, ahol folytatták a munkát és emberek százai életének megfűszerezésén munkálkodnak táncóráik és rendezvényeik során a mai napig is... :)

Milyen táncokat tanítunk?

Oktatóink

Most induló tanfolyamunk
DanceFormers Gábor

Szittya

Oktatott táncok: Kizomba, Tarraxa, Afro House, Kubai Salsa, Orishas, Afro Rumba

A tánc több mint 15 éve meghatározó része életemnek, melyből 10 éve tanítok is.
Az elmúlt pár évben – a pörgős kubai salsa után – új szerelmem lett a táncban, mely nem más, mint a kizomba.
Ez a tánc remek ellenpólusa annak a dinamikus stílusnak, melyet korábban a salsa kapcsán űztem, így téve még élvezetesebbé azokat a pillanatokat, melyeket a parketten töltök.
Óráinkon partneremmel, Barbival nagy hangsúlyt fektetünk a zeneiségre, a partnerre történő figyelem fejlesztésére és az olyan apró részletekre, melyektől a tánc több lesz puszta lépteknél és élménnyé válik. Mindemellett hazai és külföldi workshopokon folyamatosan képezzük magunkat, hogy óráinkon a legfrissebb trendeket, figurákat is megmutathassuk.
Óráinkon minden korosztály képviseltette már magát, így nem lehetsz se túl fiatal se túl öreg ahhoz, hogy ne tudj becsatlakozni az óráinkra :)
Legjobb eredményeim: Országos bajnokság, Rueda: I. hely; Világbajnokság, Rueda: II. hely 
A magánórákat elsősorban abban az esetben ajánlom, ha a remek csapatos táncélménynél fontosabbnak véled a gyorsabb haladási tempót, netán szeretnél becsatlakozni/felzárkózni egy már futó csoporthoz, vagy csak egyszerűen szeretnél jobban elmélyülni a részletekben.
Várunk szeretettel óráinkon! :)

DanceFormers Barbi

Barbi

Oktatott táncok: Kubai salsa, Ladies Style, Kizomba, Afro house

A tánc és sport, a mozgás gyerekkorom óta az életem része. Körülbelül 10 éves korom óta sportolok versenyszerűen. Fitness-szel kezdtem, majd további, különböző sportágakban próbáltam ki magam hobbi és versenyszinten  (öttusa, vívás, thai-boksz, ökölvívás). Jelenleg a tánc mellett taekwondozom, mely remekül kiegészíti a táncot, mint mozgásformát.

A versenysport mellett a tánc folyamatosan jelen volt az életemben, többféle táncstílust is kipróbáltam, tanultam. Gyerekkoromban belekóstoltam az akrobatikus Rock and Roll-ba, a fitnesz mellett a show-táncba, majd a hip-hop stílussal ismerkedtem meg. A salsa-val először 2010-ben találkoztam. Egyből megszerettem a salsa és az órák hangulatát, illetve a „salsa-s közösséget”. Később részt vehettem egy salsa-tanárképzési-programon, melyen, a fél éves képzés alatt a tánciskolán belül oktatott többi stílussal is megismerkedtünk (vonalas salsa, bachata). Mándoky Szittyával, 2012-ben kezdtünk el együtt dolgozni, eleinte a kubai salsa és a kubai style órákon besegítve. Általa ismerkedtem meg a kubai son-nal, afroval (orisha) és afro rumbával, mely azóta is nagy „szerelmem”.  
Másik nagy szerelmünkkel, a kizombával partneremmel együtt ismerkedtünk meg, majd egy intenzív tanulási időszak után 2013-ban indítottuk el első, kezdő kizomba tanfolyamunkat. A kizomba által ismerkedtünk meg az afrohouse és kuduro táncstílussal mely afro jellege miatt szintén megragadt mindkettőnket.

Fontosnak tartom, hogy folyamatosan képezzem magam, így a tanítás és sok gyakorlás mellett, szabadidőmben a jazz táncra is hangsúlyt fektetek, valamint hazai és külföldi rendezvényeken is részt veszünk. Az eltelt 5 év alatt több, külföldi és hazai neves táncostól, oktatótól tanulhattunk/tanulhattam.

Óráinkon nagy hangsúlyt fektetünk a zeneiségre, a partnerre történő figyelem fejlesztésére és az olyan apró részletekre, melyektől a tánc több lesz puszta lépteknél és élménnyé válik.

gábor.png

Gábor

Oktatott táncok: Kubai salsa, Bachata, Iskolavezető

Kedves Tánc Iránt Érdeklődő!
2007-től tanítok kubai salsát fiatalnak, kevésbé fiatalnak, félénknek, macsónak, mindenre elszántnak, szőkének, barnának, és mindenkinek aki valami új fantasztikus dolgot keresett addig az életében. Jelentem tisztelettel, jó részük meg is találta! :) Sokakkal sikerült megszerettetnem a tánc, a mozgás örömét, a közösséghez tartozás, az önfeledt szórakozás élményét.
Számomra a legfontosabb, hogy a tanfolyamon résztvevők mosolyogva, élményekkel és energiával feltöltődve, új ismeretségekre szert téve, na és persze alapos tánctudással felvértezve távozzanak az órákról. Hogy megadhassuk számukra azt a pluszt, amely a szürke hétköznapok mókuskerekében kiveszni látszik.
Véleményem szerint egy igazán jó táncórán csak úgy repül az idő; Tanulságos, érdekes, vicces, energikus, pörgős, mind tematikailag, mind pedig hangulatában egy jól felépített íve van, ahol a résztvevőt egyetlen percre sem hagyjuk unatkozni. Akár egy lebilincselő romantikus akció-vígjátékban, ahol Te vagy az egyik főszereplő! :)
Ha szeretnél részese lenni, tégy egy próbát! Várlak Téged is szeretettel csoportjainkban.
Ha pedig az átlagnál gyorsabban szeretnél fejlődni, vagy a teljesen nulláról pillanatok alatt party képes tánctudásra szert tenni, ajánlom figyelmedbe a magánóra lehetőségét!
Legyél Te is egy táncfanatikus! Kezdhetjük? ;)

Most induló tanfolyamom
DanceFormers Eszter

Eszter

Oktatott táncok: Kubai salsa, Bachata

Úgy vélem, hogy a zene és a tánc iránti szenvedélyem a szüleimtől kapott örökségem. Először a zene alapjait sajátítottam el 8 év zongora tanulással és zeneiskolával. Közben nem túl nőies sportot választottam a foci személyében. Volt szerencsém megismerkedni a standard táncok alapjaival is. De akkor még mindig csak kerestem a "Dirty Dancing-érzést", melyre 2010-ben bukkantam, és 2013. márciusa óta intenzíven szerves része az életemnek. Első látásra szerelem volt a kubai salsa tüzes lüktetése, a bachata mámorító lágysága, és a kizomba formabontó elegye. A tánctanulás egyszerre kapcsol ki és pörget fel egy-egy nehéz, illetve kevésbé nehéz nap után. Ezt az érzést szakmám, hivatásom útján először egy 3 napos újszülöttnek sikerült átadnom, jelzem a szülők nagy büszkeségére. Azóta a tanítványaim kicsit megnőttek és megkorosodtak, de ha neki sikerült,
neked is sikerülni fog! :)

viki.png

Viki

Oktatott táncok: Kubai salsa

A salsát, mint táncot 2013-ban ismertem meg munkám során. A tánc ritmusa és hangulata hamar megtetszett. Rájöttem, hogy nem csak az órákra való regisztrációt szeretném segíteni, hanem én is szeretnék táncolni. Heteken belül tagja lettem egy fantasztikus közösségnek!
Az alapok elsajátítása után, bátrabban vettem részt a számomra addig ismeretlen és meglepően széleskörű- „salsás társaság” programjain. Tanultam belföldi és külföldi táborokban, workshopokon. Különböző oktatóktól igyekeztem minél több stílust megismerni. Legjobban a pörgős kubai salsát, az elegáns LA salsát és a bachatát sikerült megkedvelnem, melyeket 2016 óta tanítom is.

Most induló tanfolyamom
DanceFormers András

András

Oktatott táncok: LA Salsa, Kubai salsa, Bachata, Zouk

2007 óta foglalkozom latin táncokkal, és az érdeklődésem a mai napig is csak szélesedik és mélyül. Szeretem a sokféleségüket, életörömüket, az eleganciájukat és a testi-lelki hatásukat, amivel színezik az életem.
Tanultam és tanítottam már sokféle stílust: kubai és L.A. style salsa, bachata, son, reggaeton és brazil zouk.
A tánc lényege számomra elsősorban a saját testeddel való kapcsolat elmélyítése a zene segítségével, és a táncpartnereddel való harmónia fejlesztése és megélése a tánc során.
A tánc remek allegória az életre.
A FÉRFI vezet, irányt mutat, erőt ad, és támaszt nyújt.
A NŐ befogad, követ, díszít és ragyog a tánc közben.
A másik szenvedélyem mindig is a tanítás volt. Nincs annál felemelőbb pillanat, mint látni a megértés fényét feltűnni valakinek a szemében és örülni a sikerének, aminek így részese lehetek.
Így szemlélve nem is kérdés, hogy a tánctanítás nekem dupla öröm, hiszen egyszerre hódolhatok mindkét szenvedélyemnek.
Igyekszem mindenki számára elsajátíthatóan és játékos örömmel tanulható formában átadni mindazt, amit a táncról tudok és tanulok a mai napig is.

reni.png

Reni

Oktatott táncok: Bachata, Kubai salsa

Mióta az eszemet tudom, fontos része az életemnek a mozgás. Rengeteg sportban próbáltam már ki magamat, amelyeknek mind megvolt a maga szépsége. Legjobban azonban a kosárlabda és a tánc fogott meg, melyek jelenleg is színesítik mindennapjaimat.
A latin táncok közül elsőként a kubai salsával találkoztam. Rögtön magával ragadott és azóta sem ereszt, mely a tánc pörgős hangulatának, illetve annak az összetartó és jókedvű közösségnek köszönhető, aminek részese lettem általa. Azóta rengeteg táncórán, bulin és workshopon vettem részt. Megismerkedtem többféle stílussal, többek közt a bachataval, melynek lágysága teljesen magával ragadott, az L.A. salsával, valamint legutóbb a zouk alapjaiba volt szerencsém belekóstolni.

bottom of page