top of page
DanceFormers Tánciskola

Tánciskola

Gyakran ismételt kérdések

Igyekeztünk összeszedni a leggyakrabban felmerülő kérdéseket. Ha a tiédre nem találnál választ, bátran vedd fel velünk a kapcsolatot.

Hírekre fel!

Ne maradj le új tanfolyamainkról,
tánciskolánk történéseiről,  bulijairól, táborairól! :)
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Sikeresen feliratkoztál! Köszönjük!

Kövess minket a Facebookon is

Gyakran Ismételt Kérdések

 

ÁLTALÁNOS / TÁNC

Mikor indul a következő tanfolyamotok?

A Tanfolyamok lapon minden információt megtalálsz:

Mi az a Salsa/Bachata/Kizomba/Zumba/Jóga?

Tudd meg enciklopédiánkból: 

Hol tartjátok a tanfolyamokat?

Pontos információ a Kapcsolat menüpontban található.

Milyen biztonsági intézkedéseitek vannak a COVID19 idejére?

Hogy az esetleges fertőzésveszélyt csökkenthessük, az alábbi intézkedéseket vezettük be óráinkra vonatkozólag:

-A táncterembe való belépéskor testhőmérsékletet mérünk, a műszer által mért 37C fokot meghaladó testhőmérsékletű vendégeink nem vehetnek részt az órákon (ezesetben a bérlet érvényessége természetesen meghosszabbításra kerül).

-Az órák közben folyamatosan intenzív szellőztetést végzünk

-A táncteremben kézfertőtlenítőt helyezünk ki, továbbá az Eötvös10 Kulturális színtér területére belépve is kötelező a kézfertőtlenítés (a bejáratnál is található kézfertőtlenítő).

-Vendégeink csak és kizárólag tökéletes egészségi állapotban, saját felelősségre vehetnek részt óráinkon, Bármilyen legapróbb betegség-tünet (például kisebb köhögés, torok kaparás, torokfájás, kisebb hőemelkedés, izomgyengeség, mellkasi/tüdő/ízületi fájdalom, stb) esetén feltétlenül maradjanak otthon.

-Oktatásunkat az átlagnál kisebb csoportokban (15-40 fő közötti létszámmal) tartjuk, ezzel is csökkentve a kockázatot.

-Az Eötvös 10 Kulturális Színtér területén a tánctermeken kívül a maszkviselés kötelező, a táncteremben szabadon választható.

Milyen korosztálynak ajánlott a tánctanulás?

Régi mondás, hogy az ember annyi idős, amennyinek érzi magát. Így a tánctanulás hobbiként való megkezdésére sincs ajánlott kor. Minden korosztályból vannak tanítványaink, legyen az illető 16, vagy akár 66 éves. :)

Pár nélkül is részt vehetek a tanfolyamokon?

 

Természetesen igen, gyere bátran egyedül is! Az órákon folyamatosak a párcserék (természetesen a már eleve párban érkezőknek nem kötelező), így bőven lesz kivel táncolnod. :)

Ennek számos előnye van: nemcsak egy remek csapat kovácsolódik a résztvevőkből, hanem megszokjuk, hogy mindenkivel más stílusban kell táncolnunk. Egyébként remek alkalom egy tánctanfolyam az ismerkedésre is! :)

Férfiként úgy érzem, hogy a tánc nem igazán férfias dolog. Miért kellene táncolnom?

 

Ez attól függ milyen táncról beszélünk. Sokan hasonlítják a latin divattáncokat tévesen a latin versenytáncokhoz, ahol a férfiak feszülős dresszben, már-már kígyómozgással díszített tánclépéseket mutatnak be. A kubai salsa, bachata, kizomba pont nem erről szólnak! A lényeg, hogy a férfi igazán férfinak, a nő pedig igazán nőnek érezhesse magát! A mai megjelenő szokásokkal ellentétben itt még mindig a férfi irányít!  Mindemellett a kubai salsa nagy népszerűségnek örvend manapság. Rengeteg szórakozóhelyen nyílik lehetőség pár órára kicsit kiengedni a gőzt, ismerkedni egy-egy tánc alkalmával, összejönni kicsit a már szintén táncoló ismerőseinkkel.

 

Miért érdemes még tánctanfolyamon részt venni?

 

A táncélményen kívül a tanfolyamaink még valamit adnak neked. Ez pedig a határtalan önbizalom. Napjaink társadalmában, és megpróbáltatásokkal teli világában az önbizalom kihalni látszik az emberekből. Egyre határozatlanabbakká válunk, embertársainkkal egyre nehezebben tudunk kapcsolatokat teremteni. A tánctanfolyamok általi sikerélmények sorozata olyan többlet magabiztosságot vált ki, amely megfelelhetne akár egy intenzív önbizalomfejlesztő tréning eredményének is! :)
Srácok, végre itt az alkalom, hogy igazi hódító, határozott pasikká váljatok, lányok, Ti pedig végre ellazulhattok, nem lesz több "Biztos jól áll a sminkem? Jól nézek ki?", és ezekhez hasonló kérdés a fejetekben. A puszta kisugárzásotok szinte rabul ejti majd a táncpartnereiteket!

 

Milyen táncos előképzettségre van szükség?

 

A kezdő szintű tanfolyamokhoz nem kell előképzettség. Az egész világon tanul táncolni kicsi-nagy, kövér-sovány, öreg és fiatal.. Hisszük, hogy botláb nem létezik, bárkiből lehet a parkett ördöge! :)

 

Milyen ruhában menjek a tánctanfolyamra?

Tánctanfolyamra minél kényelmesebben, annál jobb. Lányoknak ajánlott első alkalmakon a lapos talpú cipő.

Zumba tanfolyamra könnyű, kényelmes sportruházatban (pamutnadrág, melegítő),  amiben könnyen mozogsz. Hozz törölközőt is, az izzadás miatt. A cipő legyen kényelmes sportcipő, aerobik cipő. Némi folyadék sem fog ártani! :)

Van átöltözési, tusolási lehetőség az óra előtt, vagy után?

 

Igen, öltöző, tusoló kulcsok a portán igényelhetők.

 

Milyen hosszú egy táncóra és egy tanfolyam?

Táncóráink, jóga óráink 90 perc hosszúak alkalmanként, a zumba óráink pedig 60 percesek. A tanfolyamoknak nincs konkrét időkorlátja, addig tartanak amíg az érdeklődés fennáll.

JÓGA

Kezdő/haladó jógás vagyok, így is be tudok csatlakozni az órára?

 

Az órák tematikája úgy lett kialakítva, hogy haladók és kezdők is egyaránt részt tudnak venni rajta. Az oktató egy gyakorlat több nehézségi fokozatát is bemutatja, így mindenki saját lehetőségeihez mérten el tudja dönteni, hogy melyik nehézségi fokozatot szeretné felvenni.

Érdekel a jóga, de férfiként nem ciki egyedül bemenni a csomó nő közé?

 

Megnyugtatunk, a már futó csoportjainkban meglepően sok a férfi. A jógát eleinte csak férfiak gyakorolhatták, a nők számára ez csak később vált megengedetté. A látszat ellenére pedig a jóga nem csak a nyújtásról szól, több haladóbb pózhoz is például elengedhetetlen a megfelelő izomerő.

Már táncolok egy ideje, miért lenne érdemes elkezdenem mellette jógázni is?

 

A jóga remek kiegészítés a táncok mellé, mivel növeli a testtudatot, így az izolációs gyakorlatok elsajátításához nagy segítség. Mindemellett azt is meg kell jegyeznünk, hogy sensual elemek, például testhullámok kivitelezéséhez bizony az izmok megfelelő koordinációja és rugalmassága is elengedhetetlen. A kötött, megrövidült csípő körüli izmok például szinte lehetetlenné teszik a csípő billenését, aminek testhullámnál kiemelkedő szerepe lenne.

Menzesz alatt lehet-e jógázni?

 

Lehet, ellenben a fordított pózokat ilyenkor kerülni kell. Ezekre az oktató minden órán külön felhívja a figyelmet és ad helyettesítő gyakorlatot.

Nemrég műtéten estem át vagy sérvem, egyéb mozgásszervi betegségem van. Ilyenkor is jógázhatok?

Mindenképp konzultálj a kezelőorvosoddal és a jóga oktatóval, mielőtt csoportos órára jönnél. Számos mozgásszervi betegségre gyógyír lehet a jóga egyéni terápiás foglalkozások keretében, csoportos órán viszont az oktatónak nincs lehetősége mindenki számára egyéni gyakorlatsort összeállítani.

Tanfolyamok

További kérdésed van? Üzenj nekünk bátran!

Ha minden jól megy, csupán pár perc és válaszolunk.

Success! Message received.

bottom of page